Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

torstai 7. joulukuuta 2017

Valmistujaiskakku


n. 35-40 hengen kakku
Täytteenä puolukkamousse ja kinuskikerma. Alimman kerroksen pohjalla ruiskrokantti. Pohjasta tulee kiinteähkö, vähän kuin ilmava pannukakku. Suosittelen paistamaan kahdella eri pellillä ja sitten laittamaan kerrokset päällekkäin. Toisena vaihtoehtona suorakulmainen vuoka ja sen jälkeen kerrosten leikkaaminen. Kakku tulee kostuttaa hyvin ja täyttää edellisenä päivänä. Kostuta kakku esimerkiksi viinimarjamehulla. Laita alimpaan kerrokseen ruiskrokantti ja päälle puolukkamousse. Toiseen kerrokseen kinuskikerma.



Kakkupohja:
12 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
2,5 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
10 dl kasvijuomaa
4 rkl öljyä
-Sekoita kuivat aineet keskenään
-Lisää joukkoon nestemäiset varovasti käännellen
-Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia
-Anna jäähtyä

Puolukkamousse:
2,5 dl vispattavaa soijakermaa
0,5 tl agar agar jauhetta (saa apteekista)
1 rkl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
2 dl puolukoita
-Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna. Sekoita kunnes seos kiehuu.
-Vähennä lämpöä ja keitä 3 minuuttia sekoitellen
-Anna jäähtyä pari tuntia tai mieluiten yön yli
-Vaahdota kiinteä massa sähkövatkaimella vaahdoksi

Kinuskikerma
Kinuski:
1 dl kaurakermaa
1 dl fariinisokeria
-Kiehauta sokeri ja kerma kattilassa.
-Keitä miedolla lämmöllä n. 5-10 minuuttia sekoitellen samalla.
-Pudota pisara kinuskia kylmään veteen, jos kinuski on sormin muotoiltavaa, on se valmista.
-Anna jäähtyä.

Kinuskikerma:
kinuskia
2,5 dl soijavispikermaa
-Vatkaa soijavispikerma vaahdoksi.
-Lisää kinuski vaahdon joukkoon varovasti käännellen.

Ruiskrokantti:
60 g juoksevaa margariinia
30 g sokeria
60 g ruisjauhoja
-Sekoita ainekset ja levitä leivinpaperin päälle
-Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia
-Anna jäähtyä ja murenna pieneksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti