Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

lauantai 5. syyskuuta 2020

Kesäkurpitsalasagne

3 dl linssejä
1 iso kesäkurpitsa tai pari pienempää
4 porkkanaa
500 g tomaattipyrettä/tomaattisosetta
2 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
1 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria
Kasvisrasvajuustoraastetta n. 80-100 g

-Huuhtele ja keitä linssit
-Pese ja siivuta esim. juustohöylällä kesäkurpitsa "lasagnelevyiksi".
-Kaada linssien keitinvesi pois ja lisää joukkoon raastettu porkkana, öljy, tomaattipyre ja mausteet. Anna kiehahtaa ja ota levy pois päältä.
-Aloita lasagnen kokoaminen laittamalla pohjalle tomaattilinssiseosta sen päälle kesäkurpitsa siivut ja kesäkurpitsan päälle juustoraastetta. Toista sama ainakin vielä kaksi kertaa.
-Paista 200 asteessa n. 30-40min, kunnes kesäkurpitsat ovat kypsiä.


*Kuva jo osittain syödystä lasagnesta. Tätä ruokaa isä kehui yllättävän hyväksi, hän joka on osittain ennakkoluuloinen kasvisruokia kohtaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti