Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

torstai 23. kesäkuuta 2022

Vinkit hotellilomaan

Me olemme juhannusreissulla kylpylähotellissa. Jaan meille hyväksi koettuja vinkkejä lapsen kanssa matkailuun sekä taloudelliseen budjettiin matkalla. Pyrimme pakkaamaan mukaan vain kaiken tarpeellisen ja vaatteissa sekä leluissa pyritään minimalistisuuteen. Ruokaa otamme mukaan suunnitellusti. Ennalta käyn läpi kaikki päivän ruokailut ja pohdin mitä tarvitaan. 

Tälle lomalle meillä on mukana sähkökäyttöinen kylmälaukku, vedenkeitin ja tiskiaine. Nämä sen vuoksi ettei hotellihuoneesta niitä löydy. Mikro löytyy täältä aika kaukaa huoneesta katsottuna, mutta käymme siellä lämmittämässä koko porukan ruoan. Ruokailussa säästämme kun emme käy ulkona syömässä. Meillä on kolmen vuorokauden lomalla mukana pikakaurahiutaleita, joista tehdään aamu- ja iltapuuro vedenkeittimellä. Hotellin aamupalan hyödynnämme brunssina. Päivälliseksi olen valmistanut rasioihin valmiiksi ruoat. Nämä sitten käymme lämmittämässä mikrossa. Välipaloiksi tuoreita sekä kuivattuja hedelmiä, leipää ja pähkinöitä. Kerran käymme ravintolassa syömässä jos siltä tuntuu, mutta tällä lomalla käymme sen sijaan sukuloimassa yhtenä päivänä. 

Leluja pakatessa tiesin etteivät ne juuri kiinnosta, uudessa paikassa on niin paljon muutakin ihmeteltävää. Monesti myös lelujen paljous saa lapsen olemaan kiinnostumatta mistään. Muutama hyvä lelu yksitellen anettuna pitää mielenkiintoa pidempään. Lapselle on mukana myös matkasänky, joissain paikoissa tulee siitä maksaa erikseen. Lisäksi rattaat on mukana sekä totta kai potta. Ilman sitä me ei lähdetä enää mihinkään. 

Ekologisuus ei meistä katoa lomallakaan. Säästämme siis täällä myös vettä ja huolehdimme sähkölaitteet pois päältä jos niitä ei käytetä. Aamiaisravintolassa pyritään minimoidaan käyttämiämme astioita sekä tietysti ruokahävikkiä. Täällä tosin ei ole koiria siivoamassa jälkiä, taaperon sormiruokaillessa. 

Automatkalle mukaan otamme naksuja, kirjoja ja kaikki keinot viihdytykseen. Kirjoista keksii vaikka mitä tekemistä, kuten myös lauluja ja loruja voi hyödyntää. Mielikuvitus on rajana sekä tietysti oma kärsivällisyys. Sen vuoksi meillä mies viihdytti ja minä ajoin, heti sen jälkeen kun poika heräsi päiväuniltaan, joille alkumatka oli ajoitettu. Lomalla rutiinit pysyvät vaikka aikataulut joustavat. Näin kaikilla säilyy hyvä mieli. 

Turvallista, leikkisää ja rentoa juhannusta kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti