Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Ajassa taaksepäin



Kaikkea, mitä olen aikonut kirjoittaa, en tietystikään enää muista, mutta parhaani yritän. (Toisin sanoen lyhyt tiivistelmä kuluneista viikoista, yksityiskohdat saatte jättää mielikuvituksen varaan.) Tentit ovat nyt siis onnellisesti ja hyvin arvosanoin ohi. Olen ylpeä itsestäni ja kuluneesta syksystä. Selvisin vaikka välillä tekikin tiukkaa.

Joulukuun alussa kävin mutkan kylpylässä juhlimassa synttäreitä ja itsenäisyyspäivää. Tosin sielläkin aina hyvän hetken löytäessäni karkasin tentti kirjojen luo. Viikonloppu oli kuitenkin ihana ja jää monella tapaa mieleeni. (Opiskelijalle aamiaisbuffet on paratiisi!)

Sitten oli edessä viimeiset puristukset, jolloin kuitenkin oli mitä kamalimmat ilmat kahdestakymmenestä pakkasasteesta nolla keliin. Kouluun kulkeminen oli yhtä tuskaa. Joka päivä sai arvailla että millainen matka on edessä. Mieleen jäi myös kävelylenkki jolloin luistimet olisivat olleet paljon kätevämmät kuin kengät. Kaiken lisäksi oli pimeää, kuitenkin taivas oli aivan selkeä ja tähdet näkyivät kauniisti. Oli ainakin hauskaa.

Pari viikkoa meni onneksi nopeaa ja vihdoinkin istuin viimeisessä tentissä. Sen tehtyäni suuntasin onnellisena kaverin luokse ja illalla elokuviin. Oli aivan mahtavaa viettää aikaa rauhassa ilman kiirettä lukemaan, Kiitos vielä J! 

Perjantaina suuntasin pohjoiseen. Pysähdyksen jälkeen matka jatkui kotiin. Matka meni hyvin ja hyvässä seurassa. Nyt olen taas saanut sopeutua täällä oloon ja stressittömään elämään, mikä ei ole ollut niin yksinkertaista kuin uskoisi. 

Joulu meni rauhallisesti. Syötiin riisipuuroa ja kuunneltiin joulurauhan julistusta, lapset odottivat maltamattomina pukkia, katsottiin elokuvia (missä kaikki hyvät jouluelokuvat?), pukki tuli, avattiin lahjoja (Kiitos ihanista lahjoista!), täti pakotettiin leikkimään uusilla leluilla, syötiin, pelattiin porukalla ja nautittiin yhdessä olosta. Tänään sain migreenin joka kyllä tuli yllättävän hellänä. (Jos noin voi sanoa, odotin pahempaa.) Se kuitenkin pakotti minut sohvan pohjalle ja olenkin tämän päivän ottanut aivan rennosti. Jouluperinteeseen kuuluen olen lukenut ylpeyttä ja ennakkoluuloa.

“They walked on, without knowing in what direction. There was too much to be thought, and felt, and said, for attention to any other objects.” ― Jane Austen, Pride and Prejudice

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti