Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Seitsemän avainta

Onnellisuutta voi oppia ja erityisesti positiivista asennetta elämään. Kokosin vanhasta lehdestä seitsemän helppoa avainta onnellisuuteen. Tarkoituksena herätellä ajattelemaan maailmaa ja omaa elämää hymyillen. Niin yksinkertaista se on kun vain haluaa!


1) Ystävällisyys
- Jaa hymy tuntemattomalle, tervehdi, juttele naapurille, auta avun tarpeessa olevaa, huomaat pian itsekin tulevasi paremmalle tuulelle. Lausu ystävällinen sana ja voit pelastaa jonkun päivän. 

2) Kiitollisuus
- Tunnista asiat, joista olet kiitollinen esimerkiksi kirjoittamalla ne ylös tai ihan vaan pohtimalla mielessä. Huomaat kuinka mahtavaa elämä on, kun aukaisee silmät kunnolla.

3) Keskustelu
- Pysähdy hetkeen, juttele, kuuntele, jaa tuntemukset ja vaihda ajatuksia. Se ei vaadi paljon, mutta antaa sitäkin enemmän ja on terveydelle välttämätöntä. Huomaat kyllä.

4) Positiivisuus
-Älä anna itsesi hukkua negatiivisuuden syviin vesiin. Positiivista ajattelua voi opetella. Aloita esimekiksi jokainen aamu positiivisella ajatuksella ja illalla mieti mitä positiivista päivässä oli ja mistä olet kiitollinen. Positiivisuus on ihmeellistä voimaa elämässä.


5) Rauhoita hetki
- Välillä on vain hyvä rauhoittua ja antaa mielelle hetki levätä. Tai kun kaikki tuntuu kaatuvan päälle ja mikään ei onnistu, pysähdy, keskity hetkeen ja hengitä syvään. Anna ajatusten virrata, mutta älä tartu niihin. 

6) Hemmottele
- Tämä suorituskeskeinen maailmaa ja kiire vie nopeaa mukanansa. Ihminen tarvitsee lepohetkiä. Se voi olla mitä vaan mistä aidosti nautit. Suo hemmottelun ilo myös muille.

7) Naura
- Elämän perussääntö on nauraa ja iloita. Nauru on hetkeen tarttumista ja aitoa elämäniloa parhaimmillaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti