Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

perjantai 4. kesäkuuta 2021

Lomailua

Päivät menee äkkiä varsinkin lomalla. Nyt on puolison kolmas lomaviikko lopuillaan. Olemme käyneet nopean neljän päivän reissun etelässä, jonka aikana näimme rakkaita ystäviä ja G tapasi isomumminsa ensimmäistä kertaa. Saimme myös nauttia lämpimistä ilmoista. Kotona olemme vauva-arjen ohella kunnostaneet pihaa ja tehty talon huoltotöitä kuten maalausta.

Mitä se vauva arki meillä sitten on? Se on itkemistä, kanniskelua, vaipanvaihtoa, seurustelua ja syöttämistä. Minä palauduin synnytyksestä todella nopeaa ja olihan koko synnytys nopea. Ainoastaan antibioottikuuri sekä selkäkipu tekivät alusta hampaita kiristelevän haasteellisen, mutta siitäkin selvittiin kiitos puolison. Nykyään G nukkuu yöt vaihtelevasti. Herää n. 1,5-2h välein syömään. Päivisin sama syöntiväli ellei tiheämmin. Vaippaa vaihdetaan kun tarve vaatii. Paljon poika viihtyy jo leikkimatolla yksikseen tai seuran kanssa. Hymyilee ja juttelee myös. Kestovaippailun ansiosta pyykkiä pestään n. 2-3 pv:n välein.

Kaiken keskellä koirat pyörii jaloissa minkä ehtivät. Viikkosiivouksen teen tai tehdään joka perjantai. Ruokaa laitan yleensä aamuisin ja useamman ruoan kerrallaan, jotta se on valmiina päivälle. Varsinaista päivärytmiä meillä ei vielä ole, mutta nukkumaan mennään jo klo 18 ja herätään n. klo 4-5. Minä samassa rytmissä vauvan kanssa. Eli aivan kummallinen aikataulu muuhun maailmaan verrattuna. Aamuisin valmistautumisen jälkeen teen meille aamupuurot. Minä käyn koirien kanssa pitkällä lenkillä, jonka aikana puoliso on pojan kanssa ja vaihtaa hänelle päivävaatteet. Lisäksi hän petaa pedit, pyyhkii pöydät sekä laittaa pyykit kaappiin tms. Yleensä lenkiltä tulon jälkeen syötän pojan. Jossain vaiheessa aamupäivää käymme vaunulenkillä, jonka ansiosta vauva voi hyvällä lykyllä nukkua parikin tuntia tai sitten ei.

Sen jälkeen mennään parin tunnin sykleissä samalla kaavalla. Imetys, seurustelu, vaipanvaihto ja nukkuminen. Järjestys toki vaihtelee pojan mukaan. Iltapäivästä käytän koirat ulkona poika kantorepussa. Puolison tullessa töistä minä vaihdan vapaalle vaipanvaihdosta. Puoli kuuden aikoihin aletaan iltapuuhille. Mukaan mahtuu tippuneita tutteja ja niiden keittelyä, koirien kieltämistä, sitterissä huutoa oman vessatauon aikana ja tuhansia askelia vauvaa kantaen. Koko ajan vatsavaivat onneksi ovat helpottamaan päin ja toivotaan että kielijänteen leikkauksesta olisi myös apua.

To do listalla on vielä varaston rakennus, terassien öljyämiset ja loput maalaukset sekä talon vuosittaiset huoltotyöt ja muuta puuhaa. Kasvien istutusten kannalta viime viikon sateisuus on ollut vain hyvä asia. Nyt onkin sitten lämmintä ollut riittävästi jo. Ötököitä kauhulla odottaen. Onneksi kesä loppuu aikanaan. T. Talvi-ihminen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti