Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

torstai 2. toukokuuta 2013

Elämä täällä


Minullahan on siis aivan mahtava perhe. En olisi voinut valita paremmin. Neljä lasta on paljon se on totta, mutta työmäärä on kuitenkin sopiva. Välillä päivät tuntuvat loputtomilta ja kaikki on huonolla tuulella, mutta onneksi niitä päiviä on vähän. Suurin osa ajasta leikitään ja nauretaan yhdessä ja aika kuluu liiankin nopeaa. Vanhemmat ovat mukavia ja huolehtivat minusta kuin omasta tyttärestään. Lapset ovat lapsia ja käytös riippuu paljon kaikesta muusta ympärillä. Tietenkin jokaisella heistä on hyvät ja huonot puolensa ja käytöksiinsä pitää osata reagoida oikein. Olen jutellut ja kuullut monesta au pairista, joka on joutunut vaihtamaan perhettä/ ei viihdy/ kohdellaan huonosti,  siksi minä saan olla onnellinen, että minulla on tällainen perhe.
Nyt viime aikoina on ollut paljon kiireempää ja se on näkynyt myös täällä blogissa. En jaksa/kerkeä kirjoittamaan ja en oikein ole edes nauttinut kirjoittamisesta. Täällä kuitenkin on kaikki hyvin. Se vaan että ilmat vaihtelevat tosi paljon. Välillä t-paita päällä ja yli 20 astetta, sitten taas kylmenee ja jopa satoi sitä lunta. Tämän vuoksi ollaan vähän väliä sairaana. Tiistaina sain sanottua että vihdoin voin paremmin ja yskä poissa, mutta tänään on taas ollut kurkku todella kipeä ja yskä palannut.
Vapaa päivinä kuten tänään ja eilen me ollaan syöty ulkona, käyty erilaisissa paikoissa ulkona ja vierailtu tuttava perheiden luona ja se juuri on mukavaa, koska näkee kunnolla sitä espanjalaista elämää. Minä tykkään täällä olosta ja työstä erityisesti siksi, että saan olla enemmän isosisko kuin että olen vain työntekijä. Olen osa perhettä. Minun päällimmäiset syyt tänne lähtöön oli kielen oppiminen ja kulttuurin kokeminen sekä tietysti lapsista huolehtiminen. Siksi järkytyinkin tosi paljon kun eräs ruotsalainen au pair kertoi olevansa täällä, koska on niin helppoa lähteä ulos joka ilta/yö ja oli kuulemma aikaisemmin Espanjassa ollessaan tykästynyt täkäläiseen yöelämään. Kehui vielä ettei hänen perheensä täällä tiedä hänen olevan öitä pois ja nukkuvan vai pari tuntia yössä. En usko että hän kauaa jaksaa tuollaista.
Monet ajattelevat, ettei au pairina olo edes ole vaikeaa. Täytyy myöntää että ajattelin sen olevan helpompaa, mutta kyllä se menee ihan normaalista työstä. Erään au pairin kaveri oli kysynyt että mihin tämä lomaa tarvitsee kun on jo Espanjassa lomailemassa. Ei me täällä lomailla. Tietysti on vapaa-aika mutta se on sama kuin tulet koulusta/ töistä kotiin illalla. Ja meillehän on noin viikko lomaa kuudessa kuukaudessa. Silloin lomaillaan. Viikonloput ovat suurimmalla osalla vapaita ja silloin voi tehdä mitä haluaa ja täällähän riittää kyllä tekemistä ja aktiviteettejä.
Muita kuulumisia: Vappu oli ja meni. Minä vietin sen vaippoja vaihdellen ja ulkona/ sisällä seikkaillen. Täällä se on lähinnä mielenosoituksia ja vapaapäivä ei muuta. Tänään oli toinen vapaapäivä tosin vain madridilaisilla. Ollaan käyty kaupoissa ja oltu pihalla sekä syöty hyvää ruokaa kuten eilenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti