Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

tiistai 24. syyskuuta 2013

Porkkanaleivät

Tämä resepti on todella yksinkertainen ja minulla leivän uuniin saamiseen menee 15 minuuttia. Leipien ollessa uunissa ehtii vähäiset tiskit, joita tästä tulee, pestä. Koko lystiin menee vain puoli tuntia!

7 dl kokojyvä- tai sämpyläjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
valkosipulijauhetta (oman maun mukaan)
2 porkkanaa
1 dl rypsi(+oliivi)öljyä
4 dl vettä

-Kuori ja raasta porkkana. 
-Sekoita kaikki ainekset keskenään. 
-Pyörittele sämpylöitä tai patonkeja tai kuten itse teen: laita taikina suoraan pellille ja levitä isoksi leiväksi. 
-Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.  
-Leikkaa palasiksi suoraan uunista tultua. Anna jäähtyä liinan alla, jonka jälkeen pussita ja pakasta. Näin saat aina tuoretta leipää pakkasesta! -Nauttikaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti