Tähän helppoon reseptiin löytyy melko varmasti kaikilta kotoa ainekset eikä tekemiseen tarvi muuta kuin kattilan ja välineen jolla sekoittaa. Ohjeesta tulee noin 2 dl valmista kastiketta.
1 dl sokeria
1,75 dl maitoa
-Laita sokeri paksupohjaiseen kattilaan.
-Lämmitä maito mikrossa.
-Kuumenna sokeri niin, että se sulaa ja muuttuu rusehtavan väriseksi. Varo polttamasta sokeria.
-Ota sokeri pois liedeltä ja lisää puolet maidosta joukkoon. Älä säikähdä sokerin kuohahtamista. Sekoita ja lisää loput maidot.
-Sokeri menee könttiin, mutta sulaa uudelleen, kun siirrät sen takaisin liedelle.
-Sekoita ja anna poreilla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
-Kaada löysä seos säilytysastiaan ja anna jäähtyä.
-Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön tai puolukkasorbetin kera!
-Kinuskikastike säilyy hyvin jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti