Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

torstai 20. lokakuuta 2016

Myskikurpitsakeitto

Syystalven lempeän maukas keitto. Keitossa korostuu myskikurpitsan pehmeä ja samettinen maku. Keittoon voi halutessaan paahtaa kurpitsansiemenet; Lisää pannulle öljyä ja kurpitsansiemenet, paahda kevyesti niin, että siemenet saavat vähän väriä.

Ainekset: 
1 myskikurpitsa (n. 1kg)
1 iso omena (n.250g)
1 kasvisliemikuutio
6-8 dl vettä
1/2 dl rypsiöljyä
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1/2 tl mangocurry/ curry maustetta
1/2 tl garam masala maustetta
1/2 tl kanelia

-Aloita kurpitsan käsittelyllä. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet esim. lusikalla kaivertamalla. Leikkaa kurpitsa kuutioiksi ja kuori kuutiot. Vaihtoehtoisesti voit pehmentää halkaistua kurpitsaa uunissa tai mikrossa, siten se on helpompi kuoria.
-Kuori ja pilko omena.
(-Keitä vedenkeittimellä vesi.)
-Laita kurpitsa ja omena kuutiot kattilaan öljyn ja mausteiden kera. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio sekä vesi. 
-Keitä kunnes kurpitsa on pehmennyt, n. 20-30 min. Lisää tarvittaessa vettä. Soseuta keitto. Maista ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti