Paella on yksi minun lempiruoista vuodesta 2011 ja Espanjan auringosta asti. Värikäs ja herkullinen vaikkapa syyspäivän lounas. Tämä resepti ei vedä vertoja aitoon espanjalaiseen paellaan, mutta toimii hyvänä kakkosena.
Ainekset:
-1 tlk tomaattisosetta
-2-3 valkosipulinkynttä
-paprika
-kesäkurpitsa
-2 dl riisiä
-n. 8 dl vettä ja kasvisliemikuutio
-sahramia
-chilimaustetta
-1-2 tlk papuja
-herneitä ja maissia
-rypsi/oliiviöljyä
-sitruuna
Ohje:
-Pilko kasvikset ja valkosipuli. Kuullota niitä hetki pannulla öljyssä. Lisää tomaattisose. Anna maustua n. 5 minuuttia. Keitä kasvisliemi.
-Sekoita riisi kasvisten joukkoon. Lisää sitten vasta mausteet ja lopuksi kasvisliemi. Anna riisin kypsyä. Vältä sekoittamista, jotta riisi saa rapean pinnan.
-Lisää lopuksi huuhdellut pavut (ja pakaste herneet sekä maissi).
-Ripottele pinnalle öljyä ja purista sitruunamehua.
-Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti