Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

perjantai 11. toukokuuta 2018

Pikkukierrepullat

Pullataikinan teko on hyvin yksinkertaista ja pienillä vinkeillä saa pehmoisia pullia helposti aikaan. Puolikarkeisiin vehnäjauhoihin leivottaessa pullataikinaan saa enemmän sitkoa. Ilman kananmunaa leivottu pulla on pehmeämpää ja säilyy tuoreempana pidempään, koska kananmuna kovettaa pullataikinaa. Liian kuuma neste estää hiivan toiminnan kokonaan, kun taas kylmässä toiminta on hitaampaa. Sen vuoksi juuri oikea lämpötila takaa nopean taikinan kohoamisen. Tärkeintä on kuitenkin riittävä taikinan vaivaaminen sekä tietysti hyvä mieli leipoessa!

Ohje:
2,5 dl kasvijuomaa
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1 pss kuivahiivaa
n. 7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1/2 dl juoksevaa margariinia (huoneen lämpöisenä)
Lisäksi omena-kaneli marmeladia tai esimerkiksi omenasosetta.

-Lämmitä neste 42 asteiseksi. Sekoita sen joukkoon sokeri, kaneli ja suola.
-Lisää vehnäjauhojen joukkoon kuivahiiva ja sen jälkeen lisää nesteen joukkoon.
-Lisää jauhoja vähän kerrallaan taikinaa hyvin vaivaten.
-Lisää rasva ja vaivaa hyvin taikinaa kunnes se on kimmoisa sekä irtoaa kulhosta.
-Peitä kulho liinalla ja kohota lämpimässä (muttei liian kuumassa paikassa) noin kaksinkertaiseksi.
-Vaivaa ilmakuplat pois ja kaulitse taikinasta levy.
-Levitä levylle marmeladia. Käännä levy kaksinkerroin ja leikkaa noin sormen levyisiksi suikaleiksi. Kierritä suikaleita molemmista päistä ja lopuksi kokoa kiertämällä pullaksi. Kokeilemalla opit itselle sopivimman ja silmää miellyttävimmän tavan!
-Halutessasi kohota vielä hetki ennen uuniin laittamista.
-Paista uunissa 225 asteessa noin 7-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti