Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

maanantai 19. lokakuuta 2020

1. Hääpäivä


Maanantai. Ulkona on aurinkoista ja lumi maassa. Aivan upea lokakuinen talvisää. Meidän hääpäivä. Kun katsoo taaksepäin mennyttä vuotta, ei voi kuin ihmetellä miten olemme selvinneet tähän päivään. Häiden aikaan asuimme eri osoitteissa, puhumattakaan siitä että järjestimme häät kahdestaan ja vielä ulkomaille! Samaan aikaan oli kodin vuokralaisten etsintä ja meille sopivan vuokra-asunnon etsintä uudelta paikkakunnalta. Pian häiden jälkeen oli muutto. Kuusamossa vietetystä ajasta nautimme luonnon rauhassa. Saimme hiihtää joka päivä töiden jälkeen. Palvelut oli lähellä ja ihmiset mukavia. Mies teki vuorotyötä, mistä ei nauttinut, mutta minä sain tehdä työtä josta olin haaveillut. Asuntotilanne sen sijaan oli järkyttävän huono. Ensimmäinen asunto, jossa majailin yksin lokakuun oli täynnä sokeritoukkia. Toisessa asunnossa oli sisäilmaongelmaa, vaikka muuten ympäristö oli miellyttävä ja kolmas asunto johon melkein muutimme paljastui lutikoiden valtaamaksi. Se sinetöi päätöksen takaisin Rovaniemelle muutosta ja mahdollisimman pian.

Mies oli jo saanut vakituisen työpaikan Rovaniemeltä. Minä sain onnekseni siirron samaan työhön saman talon sisällä. Pääsimme muuttamaan takaisin kotiin. Olihan meille tulossa pentu! Pääsiäispentu on nyt 8kk ikäinen. Mukaan on mahtunut tuhoja ja touhua, mutta pääasiassa on mennyt hyvin. Koirat on meille perheenjäseniä ja tulevat aina olemaan. Ne ovat omanlaisia persoonia ja hyvin rakkaita. Koirien vuoksi huomasimme kuitenkin keväällä, ettei rivitalo ole meille sopiva asumismuoto vaan tarvitsisimme enemmän ulkotilaa.

Laitoimme kotimme myyntiin kaiken muutoksen keskellä. Ajattelimme, että korona aikana menisi tovi ennen kuin asunto olisi myyty. Toisin kävi. Kahdessa viikossa saimme tarjouksen, jonka hyväksyimme. Edessä oli muutto ja uuden kodin etsintä. Emme halunneet pitää kiirettä, mikäli sopivaa taloa ei löytyisi olisimme muuttaneet vuokralle. Talo kuitenkin löytyi. Sellainen joka täytti lähes jokaisen kriteerin joita meillä oli. Ainoa miinus oli lähellä olevat naapurit ja valmiin pesupaikan puuttuminen koirille kodinhoitohuoneesta.

Muuton jälkeen olemme tehneet paljon muutoksia pihalla, mutta sisällä ei ole tarvinnut tehdä juuri mitään. Uusi hana hankittiin kodinhoitohuoneeseen niin saatiin koirille pesupaikka. Lisäksi suihkukaapin olemme kylpyhuoneeseen oman mukavuuden halun vuoksi hankkineet ja keittiöön astiankuivauskaapin sekä veljieni asentamat välitilalasit.

Lumien tultua huomaan nauttivani kodistamme entistä enemmän. Yhtäjaksoinen töissä oleminen ja loman uupuminen on minulle ollut rankkaa varsinkin työn vastuullisuuden ja moniuloitteisuuden vuoksi. Lisäksi koronatilanne kuormittaa terveydenhuoltoa. Mies onneksi viihtyy työssään, joten tänne me näytämme tällä hetkellä asettuvamme. Meidän kohdalla tulevaisuudesta ei kuitenkaan koskaan tiedä. Uudet tuulet odottavat edessä päin. Yhdessä ollaan ja entistä tiukemmin kaiken tämän keskellä. Mennyt vuosi on opettanut paljon vaikka myös ottanutkin voimia. Meillä on onneksi toisemme ja upeat läheiset ympärillämme. Tulevia vuosia ja haasteita odotellessamme pyrimme nauttimaan jokaisesta päivästä, koska elämästä ei koskaan tiedä mitä huominen tulee tullessaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti