Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

torstai 18. helmikuuta 2021

Hankintoja vauvalle

Laskettuaika lähestyy koko ajan. Meillä alkaa olla kaikki tarpeelliset hankinnat jo tehtynä. Muutama asia täytyy vielä ostaa ennen syntymää. Aikalailla kaiken olemme onneksi saaneet hankittua käytettynä.

Pohdimme tovin otammeko äitiyspakkauksen vai rahana äitiysavustuksen. Äitiyspakkauksen sisältö on uutena reilusti 170 euroa arvokkaampi. Äitiyspakkauksessa on kattavasti sisältöä ulkovaatteista, sisävaatteeisiin ja hygieniatarvikkeisiin vauvan ensimmäiselle vuodelle. Sisävaatteista suurin osa ei miellyttänyt. Haluan vaatteiden olevan kuviottomia ja yksivärisiä. Mielellään valkoisia ja maanläheisiä värejä. Eikä pastellivärejä. Pohdimme myös ekologisuutta, koska kaikki äitiyspakkauksen tuotteet ovat uusia, mikä tietysti nostaa pakkauksen arvoa. Jälleenmyynnin kannalta tuotteet ovat kuitenkin lähes arvottomia, mitä olen nettikirppareita ja kirppareita seurannut.

      (kuva kelan sivuilta)
Lopulta päädyimme siihen, että voisimme hankkia äitiyspakkauksen sisällön itse. Suurin osa käytettynä ja vaatteet sellaisina mitkä itseä miellyttävät. Se on myös ekologisempaa. Äitiyspakkauksen sisällön lisäksi tarvitaan paljon muuta tavaraa, jotka pyrimme kaikki hankkimaan käytettynä. Hygienia tarvikkeita lukuunottamatta.

Lopputulos on se, että saatiin äitiyspakkauksen tuotteet ostettua/ilmaisin ja niiden kaikkien hinnaksi tuli alle 20e. Sain mieluisan toppapuvun, makuupussin, viltin ja vaatteet. Hygieniatarvikkeista osa oli jo valmiina, mutta niitä saatiin myös muualta esim. yhdet kestoliivinsuojat, jotka pakkauksestakin löytyy ja näytepakkauksina rasvoja ym. Paljon vaatteita olemme saaneet ilmaisin ja lahjana tai pikkurahalla kierrätettynä. 


Hyvä neuvo on myydä tai antaa heti eteenpäin tavara, jota ei tarvi tai joka ei toimi omassa arjessa. Näin tavara pääsee uudelle omistajalle eikä kotiin kerry turhaa tavaraa. Läheisille ja tuttaville olemme kertoneet heidän kysyessään mitä todella tarvitsemme, jotta vältyttäisiin liialta tavaralta. Samalla olemme toivoneet käytettynä ostamista. Olemme todella kiitollisia kaikesta mitä ollaan nyt jo ilmaisin ja lahjana saatu. Tärkeimpänä kiitos ystävälle, jolta olemme hänen lapsien jäämistöä saaneet.

Mitä meiltä sitten löytyy? Siihen palaan vauvan synnyttyä jossain vaiheessa. Mutta perustarvikkeet, vaatteet ja muun muassa kassillinen ilmaisena saatuja leluja meiltä löytyy. Kirjoja voisi vielä katsella myöhemmin. Hankintalistalla on lähinnä pieniä arjen helpottajia (esim. niistin ja sheavoi) ja myöhemmin tarvittavia tarvikkeita (esim. aurinkolasit) sekä isommat vaatteet sitten aikanaan. Meillä on kaikki tarvikkeet ja vaatteet listana, jotta pysymme perillä siitä mitä meillä on ja mitä tarvitsemme. Se on helpottanut suuresti. Nyt vaan sitten odotellaan, mikä tälle vauvalle on tarpeellista ja mikä ei. Se mikä toisella toimii ei välttämättä toiselle sovi lainkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti