Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Keväinen jälkiruoka

Katsoin eilen prisma dokumentin nimeltään rasva vastaan sokeri. Siinä selvisi vastoin lääkäreiden ja muiden olettamuksia että rasva ja sokeri yhdessä ovat koukuttavampia kuin pelkästään sokeri tai rasva, jotka erikseen syötyinä saivat yllättäviä tuloksi esiin koehenkilöissä. Rasva ja sokeri yhdistelmähän on ihmisen keksimä eikä sitä löydy mistään luonnosta. Eniten koukuttavin on esimerkiksi leivos, jossa on saman verran sokeria kuin rasvaa. Sen vuoksi suklaa on hyvinkin koukuttavaa. Jottei kuitenkaan vielä sokeri rasva koukusta pääsisi eroon esittelen keväisen jälkiruokareseptin, jossa rasva ja sokeri pitoisuudet ovat kohdillaan!

Keväinen omenakauraherkku
-3 omenaa
-3 dl kaurahiutaleita
-½ dl sokeria
-50 g kasvisöljyvalmistetta
-kanelia

Kuori ja pilko omenat kuutioiksi. Sekoita keskenään kaneli, sokeri ja rasva. Laita omenat uunivuokaan ja kaada seos päälle. 
Paista 200 asteessa keskitasolla noin 25 minuuttia kunnes kaurahiutaleet ovat kullanruskeita. 
Tarjoa jäätelön kera.


Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti