Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Mitä elämä vaatii



Mitä on kärsivällisyys? Minä uskon että se pitää piinaavan tuskan paikallaan sillä hetkellä kun omassa päässä koko maailma romahtaa. Yleensä asiat vaativat osakseen monta palikkaa, jotka sitten yhdessä loksahtavat kohdilleen. Mikään ei tapahdu ilman toista tekijää. Toisin sanoen kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Ihminen yleensä tietämättäänkin rakentelee päässään kaikenlaisia mielikuvia tulevasta. Se voi olla tuleva vuosikymmen, vuosi, kuukausi, päivä tai tunti. Mielikuvat ovat kuitenkin usein parin sadan kilometrin päässä todellisuudesta, mikä aikanaan näyttäytyy hyvinkin yllättävänä toteutuessaan.

Kärsivällisyys ei tule syntyessään. Se kasvaa luultavasti koko elämän ajan, toisilla enemmän toisilla vähemmän. Joku voi sanoa olevansa kärsimätön käsittämättä sen perimmäistä tarkoitusta. Vai kuka meistä ajattelee olevansa kärsivällinen kun ruokaa laittaessa miettii kaikkea muuta kuin itse ruoan laittamista? Kärsivällisyys on joka hetkessä. Aivot prosessoivat koko ajan meidän puolesta. Se on kärsivällisyyttä useaa asiaa kohtaan. 

Minä olen tietoisesti yrittänyt kasvattaa kärsivällisyyttäni tietämättä samaan aikaan mitä oikeastaan yritänkään tehdä. Kuulen usein olevani erittäin kärsivällinen ihminen, mikä ei mielestäni ole täysin totta. Olen ajoittain hyvinkin kärsimätön. Eikä se haittaa mitään. Se on myös hyvä puoli kun se näyttäytyy oikein. 

Nyt kuitenkin haluan ottaa palan kärsivällisyyttä eteeni, jotta saan palaset loksahtelemaan paikoilleen. Joskus kun asiat voivat yllättää jo itsessään. Niinpä nyt hengähdän. Teen mitä täytyy, mutta kuuntelen kärsivällisyyttäni ja luotan siihen. 

Yllättävä uutinen tältä viikolta: minut oli valittu viikon lappilaiseksi bloggaajaksi. Suuri kiitos siitä! Ihanaa saada tällaista palautetta. Kärsivällisyydellä jatketaan eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti