Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

tiistai 12. tammikuuta 2021

Joulun jälkeis rieskat

Joulun jälkeen lanttu ja muut soseet ovat hyvinkin halpoja. Kymmenellä sentillä sai kilon pussin lanttusosetta. Leivoin siitä pehmeitä rieskoja. Resepti on yksinkertainen ja taikina nopea leipoa. Rieskat säilyy hyvänä pakkasessa.

1kg lanttusosetta
5-6 dl ruisjauhoja
1 dl sämpylä-/vehnäjaujoja
1 tl suolaa

Sekoita kaikki keskenään. Nosta nokareita ruokalusikalla pellille ja tasoita n.10 cm kokoisiksi rieskoiksi. Rieskoja tulee noin kolme pellillistä.

Paista 225 ylätasolla 12-18 min. (Kiertoilmallakin onnistuu.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti