Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

maanantai 14. lokakuuta 2013

Keltaista!


Syksyinen kasvissosekeitto

Vaikkei kuvassa näy mutta lautanenkin on tietysti muumin keltainen pikkumyy!

Ohje on yksinkertainen ja opiskelijabudjettiin sopiva.

- 1 pss pakastevihanneksia (valitse mielen mukaan, minulla taisi olla porkkanaa, sipulia, palsternakkaa, perunaa jne.)
- Ruokakerma
- Mausteita mielen mukaan: suolaa, paprikajauhetta, pippuria, valkosipulijauhetta jne. Kasvisliemikuutio käy hyvin!
  1. Keitä kasvikset
  2. Kaada vesi ja soseuta kasvikset
  3. Lisää kerma ja mausteet
  4. Kuumenna uudelleen, sekoittaen välillä
Syksyinen maisema




Mandariini marmeladi

Tallustelin joku päivä sitten mainosten lumoamana cittariin ja ostin sieltä pussillisen mandariineja hintaan 1€. Tottakai ne olivat melko kitkeriä ja vaikkei se minulle ole ongelma alkoi niihin viikon jälkeen kyllästymään. No mitä tehdä tusinalla mandariineja. Keltaisen värin kiehtomana päädyin hilloon. Lopputulos oli yllättävän hyvä. Tämä on hyvä idea vaikkapa joululahjaksi ja opiskelijabudjetti jälleen kiittää!




Ohje: 
  1. Kuori mandariinit
  2. Soseuta
  3. Kuumenna soseutetut mandariinit kattilassa
  4. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen (n. desi hillosokeria, riippuu mandariinien määrästä)
  5. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 10-15 minuuttia
  6. Anna jäähtyä kattilassa n. ½ tuntia
  7. Kaada puhdistettuihin + keitetyllä vedellä huuhdeltuihin purkkeihin (tämä takaa purkkien puhtauden ja hillon pidemmän säilyvyyden)
  8. Säilytä viileässä

Kohta onneksi tulee talvi ja lopetan tämän syksystä höpisemisen. Ensi viikonloppuna onkin sitten kummitytön synttärit ja tarkoituksena olisi taiteilla kakku. Siitä siis pian lisää! Olen nyt onnistunut jo hyvän tovin välttelemään tenttikirjoja, joten nyt olen loppu illan nenä kirjassa kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti