Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

lauantai 12. lokakuuta 2013

Punaiset huopikkaat


Avaan parvekkeen oven ja ensimmäisenä tunnen tuulen ihollani. Se on raikas, suolaisen tuoksuinen merituuli. Astun ulos. Hiekka lämmittää varpaitani. Kävelen. Linnut lentelevät yläpuolellani. Kuulen vain meren pauhaavan äänen. Ihana rauha ja harmonia. 


Ja täysin mahdollista… Tulevaisuudessa (kaukana siellä), kun on rahaa ja työ jne. Kaikki tylsät aikuisten asiat.


Ja onhan minulla jo parveke, josta iltaisin näkee kaikki kaupungin valot ja kuulee äänet. Eilen, sitten kun ihastelin hetken sitä näkyä pimeällä, iski minuun kamala ahdistus. Kulutus, ilmastonmuutos, ajattelemattomat ihmiset, sodat, nälkä, lista on loputon. Minä tahdon pelastaa kaikki! Mutta en voi, sehän olisi järjetöntä. Jokainen voi kuitenkin vaikuttaa pienilläkin teoilla. Olisin itse antanut eilen pelastusarmeijan keräykseen rahaa jos en olisi luullut ukkoa vahanukeksi ja huomatessa sen olevan ihminen juossut säikähtäen karkuun. 

Tahtoisin kävellä hämärässä ulkona pakkasessa, narskuvassa lumessa, lumisateen ympäröimänä, lyhty kädessä, villakangastakki päällä ja punaiset huopikkaat jalassa. Kävelisin kotiin, lämpimään jouluun. 

Mutta mistä tämä kaikki höpinä alkoi? Eilen istuin sohvalle tentti kirjojen kanssa. Laskin mielessä päiviä ja luettavaa. Mitä enemmän mietin sitä enemmän ahdistuin. Ensin aloin tietysti syyttämään itseäni mitä en ollut lukenut paremmin jo aikaisemmin. Miljoona syy-seuraus suhdetta pyöri päässä ja lukemisen aloittaminen tuntui toivottomalta. Kohta olisin ollut jo siinä pisteessä että heittäisin kirjat lattialle, käpertyisin sohvan nurkkaan ja soittaisin äidille kuinka paha maailma on. 


Lopetin ajattelun, käskin itseni rauhoittua, tyhjentää mielen. Sitten rentoutumaan ja miettimään paikkaa missä juuri nyt haluaisin olla. Ajatus alkoi juoksemaan ihan eritavalla. Olin vapaa!
 
Mutta kun palaan maanpinnalle haaveilusta

1. Uskon itseeni

2. En aseta rimaa liian korkealle

3. Annan mielikuvitukselle vallan edes hetkeksi jokaisena päivänä

En uppoudu tähän maailman pyörteeseen, kiireeseen ja stressiin oli se sitten hyvää tai huonoa stressiä! Minä en ole yksi niistä ihmisistä joka unohtaa elämisen ja toimii kuin robotti päivästä toiseen.


Rikkaammaksi minä en vielä tule, mutta punaiset huopikkaat voin saada!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti