Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

torstai 19. helmikuuta 2015

Tervettä laskiaista



Seuraava pysäkki oli hyvän ystävän luona entisessä opiskelijakaupungissa. Tarkoituksena oli viettää laskiaista projektiporukalla. Suunnitelmia muokkasi vähän flunssa aalto joka pyyhkäisi kolme läpi, katsotaan miten kahdelle muulle kävi. 


Päivä oli rento ja hauska. Ruoka ei minun osaltani oikein maistunut miltään, mutta pyykinpesijä, joka nyt sai uuden nimen iltapalatyttönä (ei siitä sen enempää), söi minunkin edestäni muiden ihmetykseksi. Ilma olisi suosinut pulkan laskuun, mutta sairaat eivät sitä suosineet. Iltaa viihdyttivät skeittaavat poliisit sekä elokuva, josta olin melkein ainakin perillä. 


Ei pidä unohtaa laskiaispullia. Niitä oli kahta sorttia. Toinen oli aito pulla ja toinen jotakin siihen suuntaan. En voi niistä epäaidoista arviota antaa, kun en maistanut mutta niiden, jotka siihen uskaltautuivat, kommentit olivat ainakin hyvin esitettyjä, jos ei aitoja. Kuitenkin iltapalatytön leivontataidot tuntien uskon niiden olleen vähintään yhtä hyviä kuin oikeiden laskiaispullien.

 
Juttua riitti niin, että niitä varmasti muistellaan vielä monet kerrat. Oikeastaan ihmisen perustarpeisiin tulisi kuulua pitkät syvälliset keskustelut hyvän ystävän kanssa ilman kiirettä mihinkään. Kiitos siis niistä ystäville sekä muutenkin mukavista päivistä, yösijasta ja seurasta kaikille!


Liian pian tuli kotiin lähtö. Toisaalta ihana olla kotona toisaalta ei huvita alkava kouluviikko. Juna matka oli taas kerran omanlaisensa. Tällä kertaa varsin viihdyttävä. Uskomatonta kuinka paljon ihmisistä saa irti lyhyenkin matkan aikana. Eräs mummo oli varsin puheliaalla tuulella ja sen kuulivat kyllä koko vaunun väki. Eniten huomiota sai noin 25-vuotias mies, jonka viereen mummo istuutui. Näiden kahden tuttavuus soi tällekin salakuuntelijalle mahdollisuuden päästä jyvälle heidän elämäntarinoistaan. Mummolla ei neuvot loppuneet ja tälle eroa suunnittelevalle tuli varmasti paljon pohdittavaa. Elämänkokemus on jotain mitä monen tulisi arvostaa enemmän.


P.S. Sain terveisiä espanjasta ja ovat kuulemma kaivanneet minua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti