Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Muumimamman pannukakut

Kenelle tulee otsikosta kotoisa olo? Minulle ainakin tuli heti kun näin Muumi pannarikahvilan Kuopion katukuvassa. Etsimme paikkaa minne mennä ja sattumalta huomasin tämän ihanuuden. Kahvila on avattu 2.3.2015 ensimmäisenä Suomalaisena muumikahvilana, jos Muumimaailmaa ei oteta huomioon.


"Sellainen henkilö, joka syö pannukakkua ja hilloa, ei voi olla kauhean vaarallinen." -Homssu



Pannukakkuja on kahvilassa laidasta laitaan eli suolaisesta makeaan ja monella eri täytteellä. Pannukakku on aika iso, joten varmasti vie suurenkin nälän pois. Hintalaatusuhde on opiskelijalle hiukan korkeahko, mutta toisaalta pannukakut on täysin sen arvoisia ja kahvilassa saa myös vähän opiskelija-alennusta.



Palvelu ja ilmapiiri on ystävällistä. Kahvila on rauhallinen, vaikka sijaitseekin kauppojen läheisyydessä. Muumiteema on otettu hyvin muttei liiaksi mukaan sisustukseen. Pääasiassa paikkaa koristaa muumiastiat, lamput ja pienet somisteet.




Jos kahvilaan haluaa viedä jonkun vähän vähemmän muumeista välittävän löytyy tarjottavien listalta myös muita leivoksia ja pieniä suolaisia. Mutta pannukakku on ehdottomasti elämys, josta varmasti kaikki tulee pitämään. Onhan muumimamman pannukakut sentään olleet aina lapsuuden haave.




Moitteita en hirveästi anna. Hinnasta jo mainitsinkin. Minä myös jäin kaipaamaan mahdollisuutta pieneen pannukakkuun suuren sijasta. Me tehtiin niin että "sisko" otti pannarin ja maistoin siitä, itse söin marja jälkiruoan. Koska onhan jaettu ilo kaksinkertainen ilo.




Menkää siis ihmeessä käymään tässä hyvänmielen kahvilassa, jos vain satutte Kuopioon päin! (Kahvila sijaitsee aivan keskustassa.) Kaikki postauksessa olevat kuvat ja lisätietoa kahvilasta löydät täältä http://www.pannari.fi/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti