Uuden vuoden aatoksi ajateltiin tehdä jotain helppoa syötävää. Olen jo pitkään halunnut tehdä itse karjalanpiirakoita tai pikemminkin riisipiirakoita. HoviRuoan riisipiirakat ovat lempipiirakoitani ja niitä saa pieninä pakasteina tai 9 kappaleen valmistuotteina. Mietin kuitenkin miksi maksaa lisäaineista kun voi itse tehdä piirakat eikä nyt jälkikäteen sanottuna ollut edes niin vaikeaa kun kuvittelin!
Ohje n. 27-30 pientä karjalanpiirakkaa:
2 dl puuroriisiä tai ohraa, joka keitetään ohjeen mukaan puuroksi. Eli 1l kasvijuomaa ja 1 tl suolaa. Tein puuron uunissa soijajuomaan ja samaan aikaan valmistelin piirakoiden taikinan.
2 dl kylmää vettä
4-5 dl ruisjauhoja (määrä riippuu jauhon laadusta)
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
-Lisää kylmään veteen, suola, öljy ja jauhoja niin että saat kiinteän taikinapallon, joka irtoaa kulhosta.
-Pyörittele pallosta pitkä pötkylä ja jaa taikina tasaisesti ja muotoile haluamasi kokoisia palloja. Kokeilemalla tietää minkä kokoisia haluaa tehdä. Mieluiten yksi pallo kerrallaan, jolloin taikina ei ehdi kuivaa.
-Kaulitse pallosta soikean muotoinen ohut piirakka piirakkapulikalla tai pienellä lasten kaulimella.
-Lisää täytettä keskelle ruokalusikallisen verran.
-Aloita piirakan rypytys etusormilla alhaalta ylöspäin. Toimiva tapa löytyy kyllä kun harjoittelee.
-Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.
-Voitele piirakat margaraanilla jossa on tilkka vettä.
-Siirrä piirakat alustalle jäähtymään ja peitä liinalla.
-Nauti esimerkiksi nestesavuporkkanoiden tai perunasalaatin kera!
Tein piirakat ruisjauhoon, mutta ensikerralla ajattelin kokeilla grahamjauhoihin tai ruis-grahamjauhosekoitusta. Ehdottomasti haluan kokeilla myös ohrapiirakoita, olisihan se suomalaisempi vaihtoehto. Ohjetta on muokattu jälkikäteen, ensimmäisistä kokeilusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti