Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

lauantai 31. joulukuuta 2016

Karjalanpiirakat

Uuden vuoden aatoksi ajateltiin tehdä jotain helppoa syötävää. Olen jo pitkään halunnut tehdä itse karjalanpiirakoita tai pikemminkin riisipiirakoita. HoviRuoan riisipiirakat ovat lempipiirakoitani ja niitä saa pieninä pakasteina tai 9 kappaleen valmistuotteina. Mietin kuitenkin miksi maksaa lisäaineista kun voi itse tehdä piirakat eikä nyt jälkikäteen sanottuna ollut edes niin vaikeaa kun kuvittelin! 


Ohje n. 27-30 pientä karjalanpiirakkaa: 

2 dl puuroriisiä tai ohraa, joka keitetään ohjeen mukaan puuroksi. Eli 1l kasvijuomaa ja 1 tl suolaa. Tein puuron uunissa soijajuomaan ja samaan aikaan valmistelin piirakoiden taikinan. 

2 dl kylmää vettä
4-5 dl ruisjauhoja (määrä riippuu jauhon laadusta)
1 rkl öljyä
1 tl suolaa

-Lisää kylmään veteen, suola, öljy ja  jauhoja niin että saat kiinteän taikinapallon, joka irtoaa kulhosta. 
-Pyörittele pallosta pitkä pötkylä ja jaa taikina tasaisesti ja muotoile haluamasi kokoisia palloja. Kokeilemalla tietää minkä kokoisia haluaa tehdä. Mieluiten yksi pallo kerrallaan, jolloin taikina ei ehdi kuivaa. 
-Kaulitse pallosta soikean muotoinen ohut piirakka piirakkapulikalla tai pienellä lasten kaulimella. 
-Lisää täytettä keskelle ruokalusikallisen verran. 
-Aloita piirakan rypytys etusormilla alhaalta ylöspäin. Toimiva tapa löytyy kyllä kun harjoittelee. 
-Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia. 
-Voitele piirakat margaraanilla jossa on tilkka vettä. 
-Siirrä piirakat alustalle jäähtymään ja peitä liinalla. 
-Nauti esimerkiksi nestesavuporkkanoiden tai perunasalaatin kera! 


Tein piirakat ruisjauhoon, mutta ensikerralla ajattelin kokeilla grahamjauhoihin tai ruis-grahamjauhosekoitusta. Ehdottomasti haluan kokeilla myös ohrapiirakoita, olisihan se suomalaisempi vaihtoehto. Ohjetta on muokattu jälkikäteen, ensimmäisistä kokeilusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti