Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

tiistai 27. joulukuuta 2016

Uuniriisipuuro vanilja vivahteella

Noin neljälle-viidelle


2dl puuroriisiä (tumma)
1 l makeutettua soijajuomaa*
1 tl suolaa

-Sekoita ainekset margariinilla voidellussa uunivuossa ja paista 175 asteessa n. 1 tunti ja 15 minuuttia. Välillä voi sekoittaa jos tarve vaatii. Minä pidän löysemmästä riisipuurosta ja siksi lisään puuroon 2 dl vettä, kun otan puuron uunista. Jos on aikaa tulee puurosta vielä herkullisempaa kun antaa sen hautua hetken kannen alla ennen ruokailua. 

Vaihtelua ja lisää herkullisuutta puuroon saa lisäämällä mukaan omenaa ja ripauksen piparkakkumaustetta. Omenat voi esimerkiksi paistaa kevyesti pannulla yhdessä margariinin, sokerin ja piparkakkumausteen kanssa. Myös luumusoppa tai omenahillo sopivat puuroon hyvin. Minusta jouluriisipuuro on kuitenkin parasta kanelin kera! 


*Makeutettu soijajuoma tuo puuroon vaniljaisen vivahteen sekä täyteläisen maun. Soija ei maistu puurossa. Meillä kaikki sekaanit ovat tästä tykänneet. Itse olen käyttänyt Alproa mutta varmaankin muillakin vaihtoehdoilla saa aikaan herkullisen ja terveellisen riisipuuron! 

Välillä ollaan tehty makeuttamattomaan mantelijuomaan, joka toimii myös tosi hyvin, siitä saa pienen mantelin vivahteen puuroon. Toisaalta kotimainen kaurajuomakin on kuulemma oikeen toimiva ja sitä aion itse kokeilla samalla kun teen karjalanpiirakoita. 

Riisi sinällänsä ei ole ympäristön kannalta parasta ruokaa, mutta silloin tällöin syötynä ei kulutuksen kannalta ole merkittävää vaikutusta. Kasvijuomat ovat kuitenkin eläin-, ympäristö-ja ihmisystävällisempi sekä terveellisempi vaihtoehto riisipuuroon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti