Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

lauantai 31. joulukuuta 2016

Nestesavuporkkanat

Joku on ehkä nähnyt internetissä "porkkala" villityksen. Itse en kuitenkaan tavoittele kylmäsavukalan makua vaan jotain uutta porkkanasta. Tämä herkku sopii suolaiseksi päälliseksi karjalanpiirakoiden tai leivän päälle, vaikka yhdessä kaurafraichen kera (esim. Oatly iMat fraiche, mustapurkki, parempaa/terveellisempää kuin kermaviili/tuorejuusto.)

4 isoa ja paksua porkkanaa

-Kuori porkkanat ja siivuta ne juustohöylällä tasaisiksi siivuiksi. 
-Keitä suolavedessä kypsiksi. 
-Marinoi porkkanoita yön yli kannellisessa rasiassa. Marinadi on suuntaa antava. Tarkista maku tehdessäsi marinadia ja seuraavana päivänä. Lisää mausteita tarpeen mukaan.

Marinadi: (mitat ovat aterimilla ei mittalusikoilla mitattuja)
1 rkl öljyä
1 tl nestesavua (poppamies)
1-2 tl valkoviinietikkaa
1-2 tl suolaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti