Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Muumimania

Muutto lähestyy ja sitä varten olen käynyt tavaroita läpi. Innostuin myös kuvaamaan mumimuki kokoelmani ja sitä kautta aloin taas miettimään puuttuvia palasia. Olen kuitenkin päättänyt että uusia mukeja en enää missään nimessä kerää kaikkia. Muutenkaan en aio enää ostaa mukeja. Vain Pikku Myy mukit jos niitä vielä tämän uusimman jälkeen tulee. Sen ostin kotiin paluun kunniaksi. Onhan tuo myös aivan ihanan näköinen ja värinen. Vielä haluaisin kuitenkin jossain vaiheessa esi-isän ja sosulin. Niitä hahmoja kun ei kokoelmassa vielä ole.  


Innostuin tietysti selaamaan vanhempia jo tuotannosta poistuneita mukeja. Iltapurhehdus, muumiperhe ja talviyö 2006 ovat jo pitkään olleet haaveena. Jos jollakin siis tälläisia kauneuksia lojuu kaapissa tai on kiinnostusta myydä niin ei muuta kuin yhteyttä tänne päin. 


Samalla mietin sesonkimukeja, joista olisin itse valmis luopumaan. Haluan yksinkertaistaa kokoelmaani ja pitää ne mukit joista aidosti pidän. Haluan säilyttää ne, jotka kuvaavat hyvin muumeja tai jotka tuovat minulle mukavia muistoja. 

Muumit tuo iloa minun elämään. Ne on mukava harrastus. Joka kyllä rajautuu kirjojen lukemiseen, muumimuki kokoelmaan (vaikka löytyy minulta syviä lautasiakin ja muuta arabiaa, mutta niitä en missään nimessä kerää) ja ennen lastenohjelmiin. Rakastan Toven luomaa elämänmyönteistä tarinaa muumeista, joka kuitenkin on (nyt puhun siis kirjoista) niin lähellä tavallisten ihmisten elämää. Muumien elämänasenteista ja arvoista on kaikilla opittavaa. 


Rakkainta mukia on vaikea nimetä, mutta eniten tunnearvoa on rakkaus mukilla. Sen sain rakkaalta ystävältäni, jonka sisälle hän oli kirjoittanut paperilappusille muumien mietteitä. Toinen suosikki on ehdottomasti uusin muumipappa. Ne tuikkivat tähdet ja tummansininen väri! Miten kaunis se onkaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti