Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

lauantai 28. toukokuuta 2016

Oranssit sämpylät

Ulkoa rapeat ja sisältä mehevät porkkanasämpylät (muunneltu ohje Martoilta). Resepti on yksinkertainen eikä vie kohtuuttomasti aikaa. 



Ohje n. 16 sämpylää:

-500g porkkanasosetta (keitä porkkanat ja soseuta) n. 4-5 isoa porkkanaa
-1 pss kuivahiivaa
-n. 8 dl jauhoja (sämpylä- ja grahamjauhoja)
-1 tl suolaa
-1/2 dl rypsiöljyä

Lämmitä soseutetut porkkanat noin 42 asteiseksi. Lisää joukkoon suola. Sekoita kuivahiiva 2 dl jauhoja ja lisää porkkanasoseen joukkoon. Lisää jauhoja vähitellen. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Lisää loppuvaiheessa öljy. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Leivo sämpylöiksi ja kohota uudelleen. Paista 225 asteessa 10 minuuttia. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti