Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Soijaperunasose

1,5 dl soijarouhetta
1 pss perunamuusijauhetta (ohjeen mukaan maitoa, vettä ja suolaa)
100g porkkanaa
2 dl paseerattua tomaattia
1/2 kasvisliemikuutio (maggi)
1 rkl soijakastiketta
1 rkl rypsiöljyä
Mausteet: valkosipulijauhe, maustepippuri, timjami, chilijauhe.

-Kiehauta vesi ja keitä porkkanoita kunnes ovat kypsiä. 
-Turvota soijarouhe vedessä erillisessä kulhossa ja mausta reilusti: lisää vettä niin että soijarouhe peittyy selvästi. Anna veden imeytyä hetki ennen kuin lisäät mausteet ja kasvisliemikuution. Lopuksi lisää öljy ja jonkin verran paseerattua tomaattia. 
-Lisää porkkanoiden ja veden joukkoon maito + perunamuusijauhe. Sekoita ja anna vetäytyä hetki.
-Lisää perunamuusiin soijarouhe sekä loput paseeratusta tomaatista. 


Ohje maistuu hyvin myös ilman paseerattua tomaattia tai porkkanoita. Halutessa voi tehdä perunasoselaatikkoa ja laittaa ruoan uuniin, mutta mielestäni se on turhaa kun resepti on herkullinen tälläisenaan. Parempi vaihtoehto olisi tehdä perunamuusi itse keitetyistä perunoista, mutta tällä kertaa jääkaapin vihanneslokero ammotti tyhjyyttään perunoiden osalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti