Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

torstai 13. maaliskuuta 2014

10 asiaa minusta


Sain ehdotuksen kymmenen minusta kertovan asian listaamisesta. Uskon ettei kukaan ole ennen tiennyt näitä kaikkia asioita minusta. Tässä nämä siis ovat:

1. Rakastan vuoria, lunta ja merta.

2. Pelkään kaikkia alle 5cm mittaisia pöriseviä, iniseviä, surisevia, ryömiviä tai lentäviä ötököitä, hyönteisiä ja muita öttiäisiä sekä erityisesti hämähäkkejä. (Miinus itikat ja mäkärät.)

3. Olen järjestysfriikki. Tahdon, että tavarat ovat tietyssä järjestyksessä, ja että joka paikassa on siistiä. Vihaan länsimaalaisten materialistisuutta ja turhaa tavaraa. Tykkään kuitenkin hirmupaljon esimerkiksi muuttamisesta! 

4. Ensin tunteet sitten järki…Koska satuin syntymään jousimiehen horoskoopin aikaan minua vaivaa tietyissä asioissa malttamattomuus, jos keksin jotain (usein keksinkin vaikka ja mitä; mielikuvitukseni on loputon) sen on tapahduttava heti. Toisaalta saatan viikon päästä unohtaa, mitä viikko sitten olen esimerkiksi suunnitellut hankkivani.

5. Haluaisin elää 1800-luvulla ja rakastan sen ajan tyyliä sekä elämän että talojen. Olenkin miettinyt että olisi hauska mennä töihin palvelijattareksi. Luenkin paljon muun muassa tähän aikaan kirjoitettuja romaaneja ja katson elokuvia, jotka pohjautuvat 1800–1900-luvulle.

6. En tykkää yhtään katsoa tai lukea mitään kauhua, dekkareita tai jännäreitä. En voi sietää mitään murhanselvitysohjelmia!

7. En lue ”huonoja” uutisia, koska ne saavat minut surulliseksi/vihaiseksi (esim. sota) tai tuntemaan itseni riittämättömäksi (esim. nälänhätä ja köyhyys).

8. Suutun aivan liian helposti. Osaan myös olla pitkävihainen, jos minua on mielestäni loukattu syvästi. Toisaalta lepyn helposti. Moni ei vaan tiedä, miten minut saa leppymään! Kun suutun, en puhu ennen kuin se toinen ymmärtää olleensa aasi. Jos taas itse olen riidan aiheuttanut niin silloin möksötän hetken, mutta korjaan tilanteen pian, koska en jaksa olla vihoissa. En tykkää kun minulle ollaan suutuksissa. En myöskään tykkää jos joku muu on jollekin muulle vihainen; minun täytyy selvittää heidän välinsä. (P.S vihaan olla väärässä.)

9. Uskon Jumalaan

10. Rakastan ekojuttuja ja luonnonmukaisuutta. Haluaisin pysytä elämään tällä planeetalla onnellisena ja mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä. Yritän parhaani mukaan myös kehottaa tuntemiani ihmisiä kiinnittämään huomiota omaan ekologisuuteen. Mutta ihmisten on jostain syystä hirveän vaikea ymmärtää, että jo pienet teot ja yksikin ihminen voi vaikuttaa. Se saa minut surulliseksi. Rakastan tätä maapalloa vaan liian paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti