Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Mielen piru



Yksi kokonainen päivä, 12 tuntia ja huomenna toinen sekä eilinen, no eilinen. Mielikuvitus lentää. Nyt on aikaa. Voisin vihdoin…

Ei. Kierrän sen kaukaa. Silti se takoo takaraivossa. Kiljuu mielensopukoissa. Siinä se on ja tuijottaa. Seuraa katseellaan, vaikka pakenen keittiöön. Ei! Ei vielä. Ei nyt. Kohta, teen ensin tämän. Käyn vielä kaupassa. Voisin siivota. Mennä lenkille. Syödä. Puhua skypessä. Vien vielä roskat. Luen lehden. Joogaan. Lähden uudestaan lenkille.

Kello on 19.00. Olen poikki. En jaksa enää taistella. Pakko. Ihan pakko. Käteni koskettaa sitä. Sieluni huutaa ei! Se liikkuu. Uuvun henkisesti ja fyysisesti.

Viimeinen katse ulos. Tuuli heiluttaa puun oksia. Rauha ja seesteisyys. Silmät siirtyvät. Kädet kohoavat. Ei. Pakokauhu. En tahdo. Pikkuinen kakara minussa pyrkii ulos. Ei. En halua! Haluan ulos. Minä juoksen. Kauas. Vapaus!

Kuuluu klips. Käsiraudat ovat kiinni. Palasin takaisin. Siinä me taas olemme. Vastatusten. Se tuijottaa. Minä tuijotan sitä. Huokaus. Avaan sen. Numerot vilisevät silmissä. Ne pysähtyvät. Hiljaisuus valtaa olohuoneen. 

Yritän vielä viimeisen hetken kamppailla vastaan. Silmät seilaavat levottomina. Kakara sisälläni kirkuu ja itkee. Vilkaisu ympärilleni. Ei. Olen jo sidottuna. Luovutan. Nyt on se hetki. 

…Lukea ja opiskella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti