Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Anna itsellesi aikaa

Nykyään tylsistyminen on harvinaista. Ajan saa kulumaan helposti esimerkiksi television tai internetin avulla. Ajallinen tila tukkeutuu kun puuhaa riittää koko ajan ja jatkuvasti olet jo tekemässä seuraavaa asiaa kun edellinen on vielä kesken. Vai kuinka moni ajattelee keittäessään aamukahvia mitä juuri sillä hetkellä tekee? Moni miettii jo valmiiksi mitä ottaa jääkaapista tai mitähän päivän lehdessä tänään on tai jäikö eiliseltä laittamatta pesukone päälle. Aivot raksuttavat monta tehtävää edellä kun toiminta on vasta ensimmäisessä kohteessa. 

Suomalaiset ovat Euroopan kiireisintä kansaa, johtuneeko työmoraalista ja itselle asetetuista ankarista vaatimuksista. Koko ajan pitäisi saavuttaa yhä enemmän. Samaan aikaan pitäisi olla sisustusnero, trendikkäiden liikuntamuotojen harrastaja ja kielitaitoinen maailmanmatkaaja.

Mieti mihin aikasi kuluu? Pidä kalenteria vaikka viikon ajan. Tunnista kuormittavat tekemiset, joita voisi keventää. Anna etusija tärkeälle ja innostavalle tekemiselle. Mieti Presidentti Eisenhowerin tapaan: Onko se kiireellinen? Onko se tärkeä? Jos vastaat molempiin kyllä, on tekeminen tehtävä. Mutta tärkeintä on vaalia niitä tekemisiä, jotka innostavat.

(Anne te Velde-Luoma kirjassaan Kaaoksen kesyttäjä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti