Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

tiistai 16. elokuuta 2016

Ei ole tarpeeksi sanoja, on paljon ajatuksia

"Taas tuommosta löpinää. En halua kuulla. Nuo on nuita liioiteltuja tarinoita. Se on vaan tommonen vaihe, kyllä se menee sillä ohi. En halua tietää." Ai miksi et halua tietää? Oletko miettinyt sitä?

Pyrin veganismiin aina kun se on vaihtoehto. En halua syödä mitään eläintuotannon tuottamaa ruokaa. Kaikenlainen eläinten syöminen tukee epäsuorasti tehotuotantoa lisäämällä lihan kysyntää ja karjatalouden tuotantoa. 

Jossain oloissa voisin lihaa syödä, mutta haluan olla varma eläimen eettisestä, luonnonmukaisesta (koska en haluaa enää yhtään antibiootti resistenssistä mikrobia maailmaan enkä toisaalta kehooni myrkkyjä) ja ekologisesta elämästä alusta loppuun. Eläintuotannon nykyinen ja tuleva todellisuus on kuitenkin niin huolestuttava asia, etten voi olla osallisena siinä. Tämä päätös on ollut valtava helpotus. Saan siitä älyttömästi energiaa ja hyvää oloa kun tiedän toimivani arvojeni mukaan. En halua osallistua väkivaltaan. En halua tuhota tätä maapalloa.

Lihansyönnissä ei ole mitään väärin, eläintuotannossa on. Se ei kuitenkaan tarkoita, että olisi välttämättä syötävä eläimiä. Tehotuotanto vie eläimiltä onnen. On luotava vaihtoehtoja ja tuettava niitä. Vaatia eläinten hyvinvointia, päästöjen vähennystä, ihmisten terveyttä. 

Mikäli ihmisten on ehdottoman välttämätöntä syödä eläimiä, on niitä syötävä inhimillisesti, muita luomakunnanolentoja kunnioittaen. Ei saa tuottaa syötäville eläimille kärsimystä niiden eläessä tai niitä teurastaessa. Myösään eläimiä, joilta saamme ruokaa ei saa kohdella niin että niille aiheutuu elämisestä kärsimystä. Katsokaa eläimiä silmiin. Millaiseen elämään ne ovat oikeutettuja? 

Maataloustuet, jotka ovat edistäneet tehotuotantoa käy kestämättömiksi. Tehotuotanto syntyi vaan rahan kasvattamiseksi ei nälkäisten ruokkimiseksi. Ihmisten ruokkiminen on sivuseikka, eläimet vielä vähemmän. Jätteetkin jäävät yhteiskunnan eli meidän maksettavaksi. Ei niiden, jotka tekee itsensä rikkaaksi eläinten, ihmisten ja luonnon hyvinvoinnin kustannuksella. Ympäristö kustannukset eivät näy tuotteessa. Millä tavalla tälläinen toiminta on kannattavaa? Järkevintä olisi lopettaa tehotuotanto ja suosia laidunkarjaa sekä pientä maataloutta.

Pelkät yksittäiset ostovalinnat eivät riitä muuttamaan koko maailman hyvinvointia. Mukaan tarvitaan lakien uudistusta ja poliittisia päätöksiä. Asenteiden on muututtava. Koko yhteiskuntaan voi parhaiten vaikuttaa juurikin poliittisten valintojen kautta.

Eläintuotanto käyttää 800 miljoonaa tonnia ruokaa eläinten ruokkimiseen joka vuosi, kun samaan aikaan ihmiset näkee nälkää. Sillä määrällä ruokkisi kaikki ihmiset köyhyydessä
Meidän pitäisi pyrkiä luonnolliseen ekosysteemiin eikä sen tuhoamiseen. 

Isoin ongelma on ihmisten välinpitämättömyys. Jokainen joka syö tehotuotettua lihaa hyväksyy väkivaltaisuuden. Mikä on syy olla lopettamatta tehotuotetun lihansyömistä? Raha? Maku? Välinpitämättömyys? Tietämättömyys? Se ettei halua kohdata todellisuutta, koska silloin joutuisi muuttamaan jotain. Kyllä niitä syitä varmasti löytyy. Mutta jokainen joka vähänkään välittää voi tehdä muutoksia. Jokaisella on elämässään omat huolensa ja syynsä mutta tämä on meidän kaikkien yhteinen huoli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti