Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

keskiviikko 10. elokuuta 2016

Murumustikkapiirakka

Veljenpoika halusi mustikkapiirakka, joten täytyihän sitä leipoa. Vieläpä kun mustikat ovat nyt parhaimmillaan juuri poimittuina. Tähän ohjeeseen ei tarvitse edes vatkainta. Helppoa ja nopeaa syysherkkua!


Pohja:
1 dl juoksevaa margariinia
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl grahamjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl soijajuomaa/vettä

4-5 dl mustikoita

Muru:
1/2 dl sokeria
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl juoksevaa margariinia

-Sekoita sokeri ja margariini keskenään sekä mittaa jauhot erikseen toiseen kulhoon. Lisää jauhoseos sokerin ja margariinin joukkoon.
-Painele taikina piirakka vuokaan.
-Lisää mustikat pohjan päälle.
-Sekoita muut päällisen ainekset keskenään ja levitä muruseos mustikoisen päälle. 
-Paista 200 asteessa 20 minuuttia


P.s. Ohje on täysin vegaaninen kun margariini ja maito ovat kasvisperäisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti