Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

keskiviikko 31. elokuuta 2016

Vege-makaronilaatikko

Perusohje vegaanisesta makaronilaatikosta, jota voi helposti muunnella mieleiseksi. Aikaa valmistamiseen menee makaronien keittämisen verran eli nopea laittaa, mutta lisäksi jonkun verran saa odotella kun ruoka on uunissa. Hintaa tulee koko makaronilaatikolle alle 2€.

1,5 dl soijarouhetta
5 dl makaronia
1 kasvisliemikuutio
1 prk paseerattua tomaattia (200g)
n. 5 dl soijamaitoa 
4 rkl öljyä
mausteita: suolaa, pippuria, sipuli ja valkosipulijauhetta, chilimausteseosta, smoked paprika jauhetta. Arvioisin että vähintään 0,5 tl kaikkia mausteita.
pinnalle: korppujauhoja (ja 1 rkl seesaminsiemeniä) 

Sekaan voi laittaa myös porkkanoita tai tehdä porkkanaraasteetta lisukkeeksi. Kesäkurpitsa on myös tosi hyvää makaronilaatikon kanssa, joko tuoreena tai kypsennettynä.

-Keitä makaronit kasvisliemessä, mutta jätä vähän koviksi, koska ne kypsyvät vielä uunissa. 
-Ota makaroneista noin 2 dl kasvislientä ja lisää se soijarouheeseen. Lisää joukkoon myös mausteet ja 2 rkl öljyä. 
-Ota talteen kasvisliemi ja kaada sitten makaronit sekä soijarouhe uunivuokaan. Sekoita ja lisää joukkoon paseerattu tomaatti sekä soijamaitoa niin, että makaronit lähes peittyvät.
-Lisää 2 rkl öljyä pinnalle ja ripottele korppujauhoja sekä seesaminsiemeniä päälle.
-Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti