Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

sunnuntai 28. elokuuta 2016

Pinaattiohukaiset

Pinaattilettutaikina ja sen paistaminen vaatii harjottelua. Olen itse huomannut että jos hommaan keskittyy saa aikaan paljon maukkaampia lettuja kuin kiireessä väsätyt letut. Pinaattilettujen makuun vaikuttaa taikinan koostumus ja paistaminen. Taikinan on hyvä antaa tekeytyä puoli tuntia ennen paistamista. Paistinpannu vaikuttaa paljon, koska huono pannu soveltuu vain Pikku myylle Nipsun jahtaamiseen. Tässä on perusohje, josta voi varioida mielialan ja jääkaapin sisällön mukaan, vaikka mitä herkullista. 


Pinaattiohukaiset (vegaaniset) n. 45 kpl 

150g pakaste pinaattia
5 dl (soija)maitoa
2 dl grahamjauhoja
2 rkl öljyä
1 tl suolaa

-Sulata pinaatti ja sekoita sen joukkoon maito, suola ja öljy.
-Lisää joukkoon jauhot koko ajan hyvin sekoittaen. Anna tekeytyä n. 1/2h.
-Paista hyvällä pannulla.



Ruokavaihtoehtoja:
-Pinaattiohukaiset ja peruna puolukkahillon kera.
-Pinaattirullat kesäkurpitsa-porkkanaraasteella sekä keitetyillä perunoilla. (Paista isoja lettuja, muussaa peruna haarukalla, raasta kesäkurpitsa ja porkkana. Täytä letut ja rullaa.)
-Pinaattiohukaiset ja kuutioperunat
-Pinaattilettu ja ruokaisa salaatti (papuja, salaattia ym.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti