Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.
-Muumipappa

torstai 11. elokuuta 2016

Samettinen papumakaronikeitto

Taas on se aika kun pavut hupenee pakkasesta ja on aika ottaa kattila kaapista esiin. (Tai itseasiassa muistin vihdoin laittaa ne edellisenä iltana likoamaan.) Edelleenkään en voisi vähääkään välittää papujen keittämisestä, siksi onkin järkevää keittää koko pussillinen kerralla ja tehdä samalla papuruoka. 

Minulla on käynyt mielessä tehdä lapsuudesta tuttua makaronivelliä (maitoa ja makaronia, päälle ripotellaan kanelia). Halusin kuitenkin jotain, joka on ruokaisampaa ja törmäsin valkopapukeiton ohjeeseen. Se ei kuitenkaan ollut juuri sellainen kuin halusin joten loin tämän reseptin, joka osottautui paljon herkullisemmaksi mitä osasin odottaa.

Valkopapu-makaronikeitto porkkanoilla
4 annosta:

3 dl keitettyjä valkoisia papuja 
TAI 1+1/4 dl keittämättömiä 
115g (ehkä n. 2 dl) makaronia
1 porkkana
1 kasvisliemikuutio
2 rkl öljyä
Vettä


Ohje:
A. Keitetyt pavut (valmistusaika n. 20min)
-Kuori ja pilko porkkana.
-Mittaa kattilaan noin 1,5 l vettä ja laita joukkoon kasvisliemi. Kiehauta vesi.
-Soseuta pavut pienessä määrässä vettä esim. sauvasekoittimella.
-Lisää pilkottu porkkana, öljy ja makaronit kiehuvaan kasvisliemeen. 
-Lisää soseutetut pavut sekaan. Keitä noin 7 minuuttia. Makaronit saa jäädä vähän koviksi. (Lisää tarvittaessa suolaa/mausteita oman maun mukaan.)

B. Keittämättömät pavut (valmistusaika noin. 1-1,5h)
-Keitä papuja pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää keitinveteen kasvisliemikuutio.
-Kuori ja pilko porkkana.
-Valuta pavut, mutta säästä kasvisliemi. 
-Laita kasvisliemi takaisin kattilaan ja lisää makaronit, öljy ja pilkottu porkkana. Lisää myös noin 4 dl vettä. (Veden määrä voi vaihdella.) Keitä. 
-Soseuta pavut pienessä määrässä vettä. Lisää soseutetut pavut makaronien joukkoon. 
-Anna poreilla hetken ja sammuta levy. Makaronit saa jäädä vähän koviksi, koska pehmenevät vielä keittämisen jälkeen. (Lisää tarvittaessa suolaa/mausteita oman maun mukaan.)

Kuten makaronivelli myös tämä keitto maistuu parhaimmalta heti syötynä. Kokeile esimerkiksi kanelilla maustettuna! Minä pääsin hetkeksi takaisin lapsuuteen tämän reseptin siivillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti